Materialen

Goldfilled Goud

Goldfilled betekent dat er een laag van 14 k goud mechanisch aan een basismateriaal (meestal koper) wordt verbonden tot er een bepaalde dikte van het goud is bereikt. Deze goudlaag moet tenminste 1/20e deel van het totale gewicht zijn. De goudlaag is vele malen dikker dan bij vergulde materialen. Goldfilled materialen blijven mooi van goudkleur, men noemt het niet voor niets `a lifetime jewellery`, het goudlaagje blijft er dus heel lang opzitten. Goldfilled is duurder dan verguld omdat er meer goud in zit, maar vanwege de kwaliteit gebruikt AquaTerra Sierdaden het graag en vind je bij ons geen vergulde sieraden.

Voordelen:

- mooie en betaalbare kwaliteit

- geschikt voor mensen die allergisch zijn voor andere metalen dan goud. 

 

Sterling zilver

Sterling zilver onderdelen worden gemaakt van 92,5% puur zilver en 7,5% koper vandaar dat men het noemt ".925 sterling zilver". Deze verhoudingen liggen vast in de wet, anders mag het geen sterling zilver genoemd worden.

 

Onedele metalen

Andere metalen die gebruikt worden voor sieraden worden onedele metalen genoemd, bijvoorbeeld koper of messing. Wij vermelden het uiteraard wanneer hier gebruik van wordt gemaakt. Van belang is ook of het metaal nikkelvrij is voor mensen die daar huidreacties van krijgen. 

 

Onderhoud

 

Sieraden zijn gevoelig voor water dus doe deze liever af met douchen en zwemmen. Ook parfum, haarlak en andere cosmetica-artikelen kunnen invloed hebben op de sieraden. Bij de een verkleurt een sieraad eerder dan bij de ander en dit heeft te maken met de zuurgraad van je huid.

 

Om ze lang mooi te houden bewaar je sieraden het liefst apart in een afgesloten plastic zakje (gripzakje) in het donker. Dit voorkomt oxidatie met lucht. Op deze manier houd je het langste plezier van je sieraden!

 

Mochten sieraden dof worden of wat zwart/donker verkleuren, dan kan je met een zilverpoetsdoekje de sieraden voorzichtig oppoetsen zodat ze weer glanzen. De materialen messing en koper oxideren snel, dus die moet je vaak oppoetsen als je dat graag glimmend houdt!