Ringmaat opmeten

Zelf doen!

Hieronder staan twee manieren waarmee je  thuis zelf de juiste ringmaat kan bepalen.

 

Bij twijfel: neem even contact op!


Meet een bestaande ring

 

De meest eenvoudige manier is om de maat van een goed passende ring op te meten. Je kunt dit doen door met een lineaal of schuifmaat de binnendiameter van de ring te meten.

Let op: een brede ring voelt strakker om de vinger. Meet daarom een ring die qua breedte overeenkomt met de ring die je wilt bestellen.

Meet de omtrek van de vinger

 

Een tweede manier om de ringmaat te meten, is door het opmeten van de omtrek van je vinger. Dit kan met behulp van een lintje of een touwtje. Doe het lintje losjes om de vinger en meet daarna met een liniaal de lengte van het lintje. Nu kan je in de bovenstaande tabel de omtrek van de vinger opzoeken en koppelen aan de juiste binnendiameter en Europese ringmaat.

Belangrijke tips

Wanneer je twijfelt tussen twee maten, kies dan altijd de grotere maat;

 

De omvang van vingers verschilt op diverse momenten van de dag en wordt onder andere beïnvloed door temperatuur (kou, warmte) en omstandigheden (zwangerschap, hormonen en ziekte). Probeer je vinger op te meten op een zo neutraal mogelijk moment en bij kamertemperatuur;

 

Ben je van plan een brede ring te bestellen? Kies dan een ringmaat die een halve tot een hele maat groter is dan je gewoonlijke ringmaat. Brede ringen voelen namelijk strakker om de vinger.